info@bet-experts.nl

VOORBESCHOUWING, weet Anderlecht de volgende ronde te bereiken?

VOORBESCHOUWING, weet Anderlecht de volgende ronde te bereiken?

In de halve finale van de Beker van België 2021-22 is Anderlecht gastheer van Eupen. De eerste leg, een maand geleden, werd een thriller met vier doelpunten. Anderlecht en Eupen speelden vorige week met 2-2 gelijk.

Na een zesde minuut treffer van Lior Refaelov, scoorde Eupen twee keer aan beide kanten van de rust. De doelpunten van Eupen werden gemaakt door Smail Prevljak in de 16e minuut vanaf de strafschopstip en Staf Peeters na 78 minuten. Terwijl Eupen op weg was naar een overwinning in de heenwedstrijd, kreeg Anderlecht in de rust van de tweede helft een strafschop tegen. Refaelov schoot de strafschop binnen en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

De thuisploeg is ongeslagen in 10 opeenvolgende wedstrijden tussen deze Belgische rivalen. Anderlecht heeft een head-to-head record van 4W-4D-2L in hun laatste 10 wedstrijden in alle competities tegen Eupen.

De tweede wedstrijd van woensdag in de Belgische beker is de vierde ontmoeting tussen deze clubs in de campagne 2021-22. De teams speelden 1-1 gelijk in Eupen voordat Anderlecht begin februari thuis met 4-1 won. Het 2-2 gelijkspel in de halve finale van de bekerfinale zat tussen de competitiewedstrijden in. Anderlecht hoopt dat de trend van thuisoverwinningen en -gelijkspelen zich zal doorzetten in de halve finale van de Beker.

Anderlecht is ongeslagen in vijf opeenvolgende wedstrijden in alle competities. In het weekend speelde Anderlecht met 0-0 gelijk tegen Leuven. Anderlecht coach Vincent Kompany heeft slechts één geblesseerde speler voor de wedstrijd. Verdediger Hannes Delcroix is een twijfelgeval.

Eupen is momenteel in slechte vorm. Ze hebben sinds 22 december geen wedstrijd meer gewonnen. Hun laatste overwinning kwam er in de Beker tegen Mechelen. Sindsdien heeft Eupen de laatste 10 wedstrijden in alle competities niet meer gewonnen.

In het weekend speelde Eupen met 0-0 gelijk tegen Union St. Gilloise, de leider in de Belgische Pro League. Ondanks de slechte vorm van Eupen, staan ze nog steeds buiten de degradatiezone in de competitie. Een overwinning tegen Anderlecht in de halve finale van de beker zou Eupen kunnen aanzetten tot betere resultaten in de competitie.

Coach Michael Valkanis mist het trio Torben Musel, Benoit Poulain en Carlos Apna Embalo.

De laatste keer dat deze teams tegen elkaar speelden, won Anderlecht in eigen huis. De Koninklijke zou opnieuw een overwinning moeten boeken tegen Eupen, gezien de trend dat de thuisploeg een positief resultaat boekt.

Voorspelling

  • Anderlecht wint de wedstrijd
  • Anderlecht scoort meer dan 1.5 teamgoals
  • Er vallen meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd
  • Joshua Zirkzee scoort een doelpunt
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: