info@bet-experts.nl

zweden
zweden

VOORBESCHOUWING, Zweden wint na lastig duel tegen Tsjechië!

VOORBESCHOUWING, Zweden wint na lastig duel tegen Tsjechië!

Nog geen account bij Jack’s Casino?! Maak nu snel je account aan via DEZE LINK en claim je €50 FREE BET!

Zweden heeft het thuisvoordeel in hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. De twee partijen nemen het donderdagavond in de Friends Arena in Stockholm tegen elkaar op.

Zweden wil voor de 13e keer het WK bereiken. Nadat ze zich in 2010 en 2014 niet wisten te kwalificeren, haalden ze in 2018 de halve finales.

De Tsjechen willen zich voor de tweede keer sinds het uiteenvallen van Tsjecho-Slowakije voor een WK kwalificeren. Ze kwalificeerden zich voor het WK van 2006, maar hebben sindsdien niet meer gespeeld.

Zweden

Zweden heeft zich geplaatst voor de play-offs nadat het als tweede eindigde in Groep B – vier punten achter Spanje, dat op de eerste plaats staat.

Hoewel Zweden vijf van hun acht kwalificatiewedstrijden won, eindigden ze als tweede door drie nederlagen in hun laatste vijf wedstrijden.

Zweden speelde in 2021 in totaal 16 wedstrijden, met 11 overwinningen, 1 gelijkspel en 4 nederlagen. Vorig jaar was echter geen succes.

Nadat Zweden in de ronde van 16 werd uitgeschakeld in Euro 2020, verloor het drie van zijn zes competitiewedstrijden en zakte het naar de play-offs.

Tsjechië

Ondertussen boekte Tsjechië zijn plaats in de play-offs via de UEFA Nations League – ondanks de derde plaats in hun kwalificatiegroep.

In de kwalificatiefase boekten de Tsjechen vier overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen, waardoor ze in Groep E zes punten achter de nummer één, België, eindigden.

Tsjechië bereikte de kwartfinales van het Europees Kampioenschap van afgelopen zomer, maar moest het bij de laatste acht afleggen tegen Denemarken.

De ploeg van Jaroslav Šilhavý gaat donderdag de strijd aan met een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden in alle competities. De vorige drie wedstrijden werden gewonnen zonder een tegengoal te incasseren.

Head-2-head

Tegenover elkaar: De Tsjechen hebben Zweden nog nooit verslagen. Na drie ontmoetingen tussen de teams hebben de Zweden twee overwinningen op hun naam staan.

De meest recente ontmoeting vond plaats in 2016. Toen speelden de landen met 1-1 gelijk in Zweden.

Team nieuws

Team nieuws: Manchester United’s Anthony Elanga heeft zijn eerste senior call-up voor Zweden ontvangen. Hij voegt zich bij een groep aanvallers met onder meer Zlatan Ibrahimovic, Alexander Isak en Dejan Kulusevski.

Het West Ham duo Tomas Soucek en Alex Kral zal voor Tsjechië uitkomen. Zij worden vergezeld door Matej Vydra van Burnley.

Met de thuisfans die hen aanmoedigen, zou Zweden donderdagavond net genoeg moeten hebben om Tsjechië te verslaan.

Voorspelling

  • Zweden wint de wedstrijd
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: