info@bet-experts.nl

VOORBESCHOUWING, wederom een gelijkspel tussen Afrikaanse grootmachten?

VOORBESCHOUWING, wederom een gelijkspel tussen Afrikaanse grootmachten?

Egypte en Senegal zullen elkaar ontmoeten voor een herhaling van de Afrika Cup of Nations-finale als ze het tegen elkaar opnemen in de WK-kwalificatie aanstaande vrijdag.

De eerste ontmoeting vindt plaats in het Cairo International Stadium in Egypte. De tweede ontmoeting vindt komende dinsdag plaats in het Senegalese Stade Me Abdoulaye Wade.

Ondanks hun status als één van de sterkste landen in Afrika, zal één van beide landen niet deelnemen aan het Wereldkampioenschap in Qatar later dit jaar.

AFCON

Zoals we weten, versloeg Senegal vorige maand Egypte om de AFCON-trofee in de wacht te slepen. Na 120 minuten doelpuntloos te hebben gespeeld, won Senegal met 4-2 op strafschoppen.

De Leeuwen van Teranga waren deze avond goed voor 58% balbezit en 13 schoten. De Farao’s hadden slechts 42% balbezit en zeven schoten.

In termen van WK-kwalificatie bleef Egypte ongeslagen in hun groep – met vier overwinningen en twee gelijke spelen eindigden ze zeven punten voor Gabon.

Ze sloten de eerste fase af met een gezond doelsaldo van +6, met tien doelpunten en slechts vier tegendoelpunten.

De Farao’s

De Farao’s leden slechts één nederlaag in 2021, met negen overwinningen en vijf gelijke spelen, voordat ze in december verloren van Tunesië.

In 2021 en 2022 heeft Egypte tot nu toe slechts drie van hun 22 wedstrijden in alle competities verloren.

Aan de andere kant boekte Senegal vijf overwinningen en één gelijkspel en eindigde daarmee acht punten voor Togo, tweede in WCQ Groep H.

De Leeuwen van Teranga scoorden 15 goals en kregen er slechts vier tegen, waardoor ze de eerste fase afsloten met een doelsaldo van +11.

Sinds het begin van 2021 heeft Senegal slechts één van hun 23 ontmoetingen in alle competities verloren. Onnodig te zeggen dat dit een indrukwekkend record is.

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat Senegal vrijdag 18 wedstrijden ongeslagen is in alle competities.

Head-to-head

Head-to-head: Senegal heeft elk van hun vorige drie wedstrijden tegen Egypte gewonnen zonder ook maar één tegendoelpunt te incasseren.

Als je kijkt naar de algemene H2H statistieken, dan heeft Egypte echter de overhand. De Farao’s hebben zes keer gewonnen in deze wedstrijd, terwijl de Leeuwen van Teranga er vijf op hun naam hebben staan.

Team nieuws

Team nieuws: Het spreekt voor zich dat Mohamed Salah de belangrijkste man van Egypte is. De aanvaller van Liverpool heeft dit seizoen al 28 doelpunten en tien assists voor zijn club gemaakt.

De Senegalese selectie zit vol met sterren van naam, waaronder Sadio Mane (Liverpool), Edouard Mendy (Chelsea), Kalidou Koulibaly (Napoli) en Idrissa Gueye (PSG).

Aangezien de finale van de Afrika Cup of Nations tot strafschoppen leidde, zal het vrijdag opnieuw een spannende ontmoeting worden.

Voorspelling

  • De wedstrijd eindigt in een gelijkspel
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: