info@bet-experts.nl

barca
barca

VOORBESCHOUWING, Valencia en Barcelona zullen zondag naar verwachting een voorzichtige wedstrijd spelen

VOORBESCHOUWING, Valencia en Barcelona zullen zondag naar verwachting een voorzichtige wedstrijd spelen

Zondag zijn er vier La Liga-wedstrijden. Natuurlijk is de zwaargewichtclash tussen Valencia en Barcelona de opvallende in de speelronde.

Dankzij een indrukwekkende opleving onder Xavi staat Barcelona vierde in de rangschikking. Ze staan ​​op gelijke hoogte met Atletico Madrid op de vijfde plaats met 39 punten, met een wedstrijd minder gespeeld dan het elftal van Diego Simeone. Valencia staat momenteel in de onderste regionen van de ranglijst. Hoewel ze negen punten achter Barcelona staan, staan ​​ze ook slechts tien punten los van de degradatiestreep.

Het zou niet oneerlijk zijn om te zeggen dat Valencia een ondermaats seizoen doormaakt. Ze zijn er zelfs in geslaagd om slechts zeven van hun 24 La Liga-wedstrijden te winnen.

Ze hebben dit seizoen moeite om de bal uit hun net te houden en kregen 38 competitiedoelpunten tegen. Dat betekent dat slechts twee partijen een slechtere defensieve staat van dienst hebben in de Spaanse topklasse. Valencia gaat de confrontatie van zondag zonder een punt te pakken in de laatste zes wedstrijden in La Liga, na twee gelijke spelen en vier nederlagen sinds hun laatste overwinning. Het is ook vermeldenswaard dat Valencia meer dan 1,5 doelpunten tegen kreeg in vijf van de zeven voorgaande competitiewedstrijden.

Aan de andere kant geniet Barcelona momenteel van een ongeslagen reeks van acht wedstrijden in La Liga, met vier overwinningen en vier gelijke spelen sinds het verlies van Real Betis begin december.

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat de mannen van Xavi slechts één van hun vorige 13 competitiewedstrijden hebben verloren, waarbij ze zes overwinningen en zes gelijke spelen behaalden.

Sterker nog, Barcelona heeft de eerste helft van hun laatste 13 La Liga-wedstrijden niet verloren. Dit geeft aan dat Xavi’s team de neiging heeft om wedstrijden sterk te beginnen. De laatste wedstrijd werd Barcelona in de Europa League op een 1-1 gelijkspel gehouden door Napoli. Ondanks dat ze 67% balbezit hadden en 21 schoten verzamelden, hadden ze moeite om de Italianen te verslaan.

Head-to-head: Valencia is er slechts in geslaagd om één van hun laatste vijf La Liga-ontmoetingen met Barcelona te winnen, en leed daarbij drie nederlagen.

Om het nog erger te maken voor Valencia, wonnen ze slechts twee van hun vorige 14 wedstrijden tegen Barcelona in alle competities.

Teamnieuws: Valencia lijkt dit weekend zonder doelman Jasper Cillessen te zitten, omdat hij een kuitblessure wil overwinnen.

Barca’s uitgebreide blessurelijst omvat Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Ansu Fati, Clement Lenglet, Memphis Depay, Alex Balde en Ronald Araujo.

Hoewel Barcelona momenteel in goede vorm verkeert, is Valencia in eigen huis altijd moeilijk te verslaan.

Voorspelling

  • Barcelona verliest niet
  • Beide teams scoren
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: