info@bet-experts.nl

Sevilla - Alaves
Sevilla - Alaves

VOORBESCHOUWING, Sevilla zet druk op Real Madrid na overwinning in het Mendizorrotza!

VOORBESCHOUWING, Sevilla zet druk op Real Madrid na overwinning in het Mendizorrotza!

Vrijdagavond trappen Deportivo Alaves en Sevilla in Mendizorrotza af voor de 27e speeldag van het La Liga-seizoen 2021-22.

Sevilla staat tweede in de La Liga – zes punten achter Real Madrid en acht punten voor Real Betis.

Aan de andere kant van het klassement staat Alaves op de negentiende plaats. Ze hebben een achterstand van maar liefst 33 punten. Alaves heeft dit seizoen slechts vijf van hun 26 La Liga wedstrijden gewonnen, zes keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Niet alleen hebben ze de meeste nederlagen geleden in Spanje’s hoogste niveau, maar ze hebben ook meer overwinningen geboekt dan slechts twee teams.

Alaves beleeft momenteel een verschrikkelijke reeks wedstrijden, met slechts één overwinning uit hun vorige 14 La Liga ontmoetingen.

Het is ook het vermelden waard dat geen enkele ploeg dit seizoen minder doelpunten heeft gemaakt dan Alaves. Ze hebben een magere 21 doelpunten gemaakt in 26 competitiewedstrijden.

Aan de andere kant heeft Sevilla slechts twee van hun 26 La Liga wedstrijden verloren dit seizoen – met 15 overwinningen en negen gelijke spelen in de tussentijd. Dat betekent dat geen enkele ploeg in de Spaanse hoogste klasse dit seizoen minder nederlagen heeft geleden dan de ploeg van Julen Lopetegui. Met slechts 18 tegendoelpunten heeft Sevilla ook het beste defensieve record in de Spaanse hoogste divisie.

Onderlinge confrontaties: Alaves heeft nog geen enkele van hun vorige acht La Liga ontmoetingen met Sevilla gewonnen, met vijf nederlagen in het proces. Sevilla heeft in drie van de laatste zes wedstrijden tegen Alaves meer dan 1,5 doelpunt gemaakt.

Team nieuws: Zonder blessureleed kan Alaves-coach Jose Luis Mendilibar kiezen uit een volledig elftal.

Sevilla moet het vrijdag zonder rechtervleugelspeler Suso stellen. De Spanjaard herstelt nog steeds van een enkelblessure.

Gezien het verschil van 33 punten tussen deze twee ploegen, zal Sevilla geen moeite hebben om de drie punten te pakken als ze naar Mendizorrotza komen.

Voorspelling

  • Sevilla wint de wedstrijd
  • Sevilla scoort meer dan 1.5 teamgoals
  • Martial scoort een doelpunt
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: