info@bet-experts.nl

marseille
marseille

VOORBESCHOUWING, Marseille boekt eenvoudige overwinning op Clermont

VOORBESCHOUWING, Marseille boekt eenvoudige overwinning op Clermont

De Franse topvlucht gaat zondagavond verder en bevat de botsing tussen de als 2e geplaatste Marseille en 15e geplaatste Clermont in het Stade Orange Vélodrome, waarbij de gastheren hun huidige positie in de Ligue 1 willen consolideren.

De gastheren van zondag, Marseille, staan momenteel vier punten boven de 3e plaats Nice voor de volgende speelronde van dit weekend, maar de gastheren weten dat ze zich geen uitglijders kunnen veroorloven als ze hun uitdaging voor een Champions League-plek willen behouden volgend seizoen.

Marseille heeft onlangs opeenvolgende overwinningen behaald tegen Angers 5-2 en Metz 2-1, de gastheren zullen er zondagavond alles aan proberen te doen om deze reeks naar drie wedstrijden te brengen.

De gastheren van zondag hebben slechts twee nederlagen geleden in hun laatste 16 algemene wedstrijden, die kwamen in de vorm van verliezen voor Brest en Lyon. Marseille heeft ook negen overwinningen behaald in het proces. Clermont blijft op de 15e plaats in het klassement van de Ligue 1, ondanks dat hij vorig weekend thuis een 2-1 nederlaag kreeg van een verjongd St. Etienne-team en hoewel Clermont eerder opeenvolgende overwinningen boekte tegen Rennes en Nice, zijn de bezoekers erin geslaagd om slechts drie overwinningen behalen van hun laatste 14 algemene wedstrijden in de Ligue 1.

Door deze verontrustende reeks resultaten is het fortuin van Clermont in de Franse topklasse gedaald en als gevolg daarvan heeft Clermont nu slechts een voorsprong van drie punten op de derde plaats van de onderste club, St Etienne, voorafgaand aan deze lastige opgaven tegen Marseille.

Negen nederlagen in deze periode van 14 wedstrijden suggereren dat dit een lange avond zou kunnen worden voor Clermont, die er ook naar uitkijkt om hun werk te laten doen als ze zelfs maar een punt willen stelen van hun hoogvliegende gastheren. De resultaten van dit seizoen weg van huis lijken hun kansen op zondag verder te veroordelen. Met slechts drie uitoverwinningen het hele seizoen tot nu toe, heeft Clermont dit seizoen tot nu toe ook zeven nederlagen behaald in hun twaalf uitwedstrijden tot nu toe.

Er zijn slechts twee eerdere ontmoetingen geweest tussen deze twee teams, maar Marseille is in elk van deze ontmoetingen als beste uit de bus gekomen en de gastheren lijken zondagavond hun dominantie te vergroten.

Voorspelling

  • Marseille wint de wedstrijd
  • Clermont scoort niet
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: