info@bet-experts.nl

clasico
clasico

VOORBESCHOUWING, kan Real ook zonder Benzema presteren?

VOORBESCHOUWING, kan Real ook zonder Benzema presteren?

Het resultaat van de derby tussen Real Madrid en Barcelona van zondag lijkt van grote invloed te zijn op de titelrace en de strijd om de top vier.

Hoewel Los Blancos tien punten voor staan op Sevilla, lijkt de ploeg van Julen Lopetegui voorbestemd om de titelrace tot op de draad uit te spelen.

Barcelona staat derde met 51 punten. Real Madrid knap eerste met maar liefst 66 punten!

Real Madrid

Real Madrid heeft niet alleen de laatste vier La Liga-wedstrijden gewonnen, maar is ook in acht eerdere wedstrijden een nederlaag bespaard gebleven.

Als je naar het grotere plaatje kijkt, hebben Los Blancos slechts één van hun laatste 20 competitiewedstrijden verloren. Daardoor liggen ze op koers om de titel te heroveren.

Met 59 doelpunten op hun naam zijn de mannen van Carlo Ancelotti de topscorer in de divisie. En wat nog beter is, ze hebben de op één na beste verdediging.

Opmerkelijk is dat Karim Benzema (32 goals, 13 assists) en Vinicius Junior (17 goals, 14 assists) dit seizoen samen al 49 keer hebben gescoord. Echter is de Franse goat vanavond afwezig!!

Barcelona

Toch zal Barcelona er vertrouwen in hebben dat het het momentum van Real Madrid kan stoppen. Waarom? Omdat de Catalanen met een ongeslagen reeks van 12 wedstrijden in La Liga aan El Clasico beginnen.

Xavi’s mannen hebben elk van hun laatste vier competitiewedstrijden gewonnen. Daarbovenop hebben ze zes overwinningen geboekt in hun vorige zeven.

Het is ook vermeldenswaard dat Barca slechts één van hun laatste 17 La Liga wedstrijden heeft verloren, met tien overwinningen en zes gelijke spelen onderweg.

De Catalanen leken eerder in de campagne een top-vier klassering mis te lopen, maar ze liggen nu op koers om Champions League-voetbal voor volgend seizoen veilig te stellen.

Head-2-head

Barcelona heeft geen van de laatste vijf ontmoetingen met Real Madrid in La Liga gewonnen, met vier nederlagen als gevolg.

Elk van de laatste drie ontmoetingen leverde meer dan 2,5 doelpunten op, waarbij beide ploegen telkens scoorden.

Team nieuws: De blessure lijst van Real Madrid is de laatste tijd korter geworden. Op dit moment is Eder Militao de enige twijfelgeval voor de wedstrijd van zondag.

Helaas voor Barca staan Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Ansu Fati, Alex Balde en Ez Abde op de lange lijst van geblesseerden.

Hoewel Real Madrid 15 punten losstaat van Barcelona, lijken de mannen van Xavi op dit moment niet te kunnen stoppen.

Voorspelling

  • Beide teams scoren minimaal één doelpunt
  • Er vallen meer dan 2.5 doelpunten
  • Barcelona verliest niet
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: