info@bet-experts.nl

porto - lyon
porto - lyon

VOORBESCHOUWING, helpt het Lyon van Peter Bosz mee met de coëfficiëntenpolonaise van Nederland?

VOORBESCHOUWING, helpt het Lyon van Peter Bosz mee met de coëfficiëntenpolonaise van Nederland?

Nog geen account bij BetCity.nl?! Maak nu snel je transfertje en claim jouw €20 FREE BET via DEZE LINK!

Vanavond zal er om 18:45 afgetrapt worden in het Estadio do Dragao. De nummers 16 en 22 van de UEFA ranking nemen het tegen elkaar op in Portugal. Zal het team van Peter Bosz weten te stunten tegen de ongenaakbare koploper uit Portugal.

Vorm FC Porto

Porto verkeerd dit jaar in een uitstekende vorm! In 2022 heeft Porto al 13 wedstrijden achter de rug, 10 werden er gewonnen, 3 gelijk gespeeld en er werden geen wedstrijden verloren.

De laatste nederlaag van Porto dateert alweer van 7 december 2021, toen thuis tegen Atletico Madrid werd verloren met 1-3.

Porto is in eigen competitie dit jaar niet bij te houden. Van de eerste 25 wedstrijden werden er 21 gewonnen en 4 gelijkgespeeld. Het doelsaldo staat op 63 voor en 19 tegen. Ook geen misselijke cijfers.

Voor de laatste nederlaag in de competitie van Porto moeten we terug naar 30 oktober van 2020! Toen werd met 3-2 verloren bij Pacos Ferreira.

In de Champions League haalde Porto knap de derde plek met 5 punten in een poule met grootmachten, Liverpool, Atletico Madrid en AC Milan.

In de Europa league werd men vervolgens gekoppeld aan Lazio Roma. Thuis werd er met 2-1 gewonnen en uit eindigde de wedstrijd in 2-2.

FC Porto in eigen huis

Porto haalde dit jaar van de 36 punten die zij konden halen in thuiswedstrijden in de competitie er 32.

Alleen de laatste twee wedstrijden in eigen huis werden niet in een overwinning omgezet. Sporting en Gil Vicente wisten de kampioenploeg te temmen in eigen huis.

Porto scoort makkelijk in eigen huis. In 12 wedstrijden scoorde zij 30 keer en krijgen zij er maar 9 om de oren. De laatste 5 wedstrijden in eigen huis in de competitie wist de tegenstander telkens te scoren.

Tijdens Champions League campagne wist Porto thuis 3 punten binnen te halen. Er werd met 1-0 gewonnen van AC Milan, de andere 2 wedstrijden werden verloren in eigen huis.  

Vorm Lyon

Lyon draait ten opzichte van Porto een vrij beroerd jaar. Lyon bezet momenteel de 9de plek in de competitie. De achterstand op plek 2 is maar drie punten, dus op dat vlak is er nog van alles mogelijk voor de ploeg van Peter Bosz.

De achterstand op plek in is daarentegen wel bijzonder groot.. 21 punten is de achterstand op koploper Paris SG.

Lyon heeft in 2022 wel de weg omhoog ingeslagen. Van de 9 wedstrijden in 2022 werden er 5 gewonnen, 2 gelijkgespeeld en 2 verloren. Met als uitschietend resultaat de 1-1 tegen Paris SG.

Lyon haalde in haar Europa League poule met Rangers, Sparta Praag en Brondby 16 punten.

Alleen Rangers, de angstgegner van Dortmund wist een puntje te halen tegen Lyon. Lyon mocht door haar 1ste plek in de poule de vorige ronde overslaan.

Lyon uit

In de competitie wil het nog niet echt vlotten in uitwedstrijden bij Lyon.

Van de 13 wedstrijden werden er maar 4 gewonnen.

Daarnaast wist Lyon in de overige 9 wedstrijden maar 4 punten bij elkaar te sprokkelen. In 9 wedstrijden scoorde de tegenstander en maar 4x wist Lyon de 0 te houden in een uitwedstrijd.

In de Europa League werden alle 3 de uitwedstrijden gewonnen. Alleen bij Rangers wist lyon de 0 te houden. Praag maakte er 3 en Brondby wist er ook 1 te maken.

Head-to-head

Porto en Lyon hebben pas 2x tegen elkaar gespeeld dat er wat op het spel stond.

In 2004 stonden Porto en Lyon tegenover elkaar in de kwartfinale van de Champions League.

In Porto won de thuisploeg met 2-0 en de terugwedstrijd eindigde in 2-2.

De Champions League campagne uit 2004 zal niet snel vergeten worden in Porto. In dat jaar won Porto de finale van Monaco met 3-0.

Na deze ontmoeting in 2004 spelen Porto en Lyon geregeld een oefenpotje tegen elkaar. In 2009 werd het 2-0 voor Porto, in 2011 werd het 2-1 voor Lyon, in 2012 werd het 0-0 en afgelopen jaar won Porto met 5-3.

Interessante feitjes

  • Lyon heeft in elk van hun laatste 3 uitwedstrijden in de Europa League ten minste twee doelpunten gemaakt
  • FC Porto scoorde gemiddeld 2,00 doelpunten in hun laatste thuiswedstrijden in de Europa League
  • FC Porto krijgt gemiddeld 1,50 doelpunten tegen in Europa League-wedstrijden
  • Lyon scoorde gemiddeld 2,67 doelpunten in hun wedstrijden in de Europa League
  • Lyon scoort gemiddeld 3,00 doelpunten in hun uitwedstrijden in de Europa League

Voorspelling

  • Beide teams weten te scoren (1.58)
  • Er vallen meer dan 2.5 doelpunten (1.75)
  • Er valt een doelpunt in beide helften (1.58)
  • FC Porto scoort meer dan 1.5 teamgoals (RISKY) (1.98)

Geinteresseerd naar de voorbeschouwing van de andere wedstrijd in de Europa League die begint om 18:45 tussen Real Betis en Eintracht Frankfurt, klik dan op DEZE LINK!

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: