info@bet-experts.nl

porto-lazio
porto-lazio

VOORBESCHOUWING, FC Porto – Lazio Roma; een spannend duel met doelpunten?

VOORBESCHOUWING, FC Porto – Lazio Roma; een spannend duel met doelpunten?

De Europa League 2021/22 gaat deze week verder met de knock-outfases van de competitie. Op dinsdag 17 februari hebben we een ontmoeting tussen FC Porto en Lazio in de eerste etappe van hun knock-out ronde play-off gelijkspel.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Estádio Do Dragão. De gastheren eindigden als derde in groep B van de Champions League, terwijl de bezoekers tweede werden in groep E van de Europa League.

FC Porto

FC Porto komt naar de wedstrijd nadat het afgelopen weekend thuis met 2-2 gelijk had gespeeld tegen Sporting CP in de competitie. Het was uiteindelijk een goed resultaat voor Porto, dat met 2-0 achterstond in de wedstrijd. Dat resultaat betekent dat FC Porto ongeslagen is in elk van hun laatste 12 wedstrijden in alle competities. FC Porto heeft 11 van die 12 wedstrijden gewonnen en je moet teruggaan naar de thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid in de Champions league om de laatste keer te vinden dat FC Porto een wedstrijd verloor. Een gelijkspel in die wedstrijd zou genoeg zijn geweest om FC Porto door te laten stromen naar de knock-out fases van de Champions League, dus het was een teleurstellend resultaat. Je moet teruggaan tot 2020 om de laatste keer te vinden dat FC Porto deelnam aan de Europa League. Ze zijn ongeslagen in 3 van hun 4 meest recente thuiswedstrijden in de competitie en hebben beide teams zien scoren in die 4 wedstrijden.

Lazio Roma

Lazio reist af naar het Estádio Do Dragão na een 3-0 thuisoverwinning op Bologna in de Serie A dit weekend. Het was een goede terugkeer naar de winst voor Lazio, nadat het in de Coppa Italia met 4-0 had verloren van AC Milan. Lazio staat momenteel slechts 4 punten los van de vierde plaats in de Serie A en zou volgend seizoen een gooi kunnen doen naar Champions League voetbal. Lazio kende dit seizoen een interessante groepsfase van de Europa League en ze zijn ongeslagen in hun laatste 5 wedstrijden in de competitie. Ze hebben er één gewonnen en één gelijkgespeeld van hun laatste 2 Europa League uitwedstrijden, maar hebben slechts één keer de nul weten te houden in hun laatste 11 uitwedstrijden.

Afwezigen

Als we kijken naar de afwezigen bij FC Porto, dan is Wilson Manafá de enige mogelijke afwezige voor de gastheren.

Lazio moet het stellen zonder de geblesseerde middenvelder Manuel Lazzari en er zijn twijfels over de fitheid van Francesco Acerbi, die terugkomt van een dijbeenblessure.

We verwachten doelpunten in deze wedstrijd en beide teams zullen scoren, waardoor het vermakelijk wordt voor de neutrale toeschouwer. Het is zelfs mogelijk dat er meer dan 3,5 doelpunten worden gescoord. Het zou zomaar een gelijkspel kunnen worden, maar ik verwacht een nipte overwinning van FC Porto, wat een spannende returnwedstrijd in Rome zal opleveren.

Voorspellingen

  • Meer dan 2 doelpunten (Over 2.5)
  • Meer dan 3 doelpunten (Over 3.5)
  • Beide Teams Scoren
  • Porto Over 1.5 teamgoals

Nog geen account bij BetCity.nl? Registreer je dan NU via DEZE LINK!

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: