info@bet-experts.nl

atalanta
atalanta

VOORBESCHOUWING, er wordt een doelpuntrijk duel verwacht vanavond in de Serie A!

VOORBESCHOUWING, er wordt een doelpuntrijk duel verwacht vanavond in de Serie A!

Een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen vindt dit weekend plaats in Europa. Atalanta, vijfde in de ranglijst, neemt het in het Stadio Olimpico op tegen Roma, zesde in de Serie A. Beide ploegen mogen niet verliezen.

https://twitter.com/Atalanta_BC/status/1496934358661402625

Beide clubs hebben zo’n turbulente campagne achter de rug als je je maar kunt voorstellen in dit spannende seizoen in de Serie A.

Atalanta stond bovenaan de ranglijst en deed mee om de titel, maar zit nu in de Europa League nadat het in de groepsfase werd uitgeschakeld, en vecht nu voor deelname aan de Champions League.

De titelrace is nu zo goed als voorbij voor de ploeg uit Bergamo, met zelfs Juventus die hen inhaalt op de vierde plaats. Erger nog voor Atalanta, ze staan nu drie punten achter op de Oude Dame, terwijl Napoli en AC Milan beide 10 punten los staan van de club op respectievelijk de eerste en tweede plaats.

Dit alles laat werk aan de winkel voor de mannen van Gian Piero Gasperini, maar met een ander hoog scorend seizoen waarin ze 50 doelpunten hebben gescoord en er 30 hebben laten vallen, is elke wedstrijd spannend voor hen en hun seizoen kan beide kanten op gaan.

Atalanta heeft ook de Europa League met Olympiacos met gemak doorstaan. De club won thuis met 2-1 en reisde vervolgens af naar Griekenland om de Griekse kampioen met 3-0 te verslaan en door te gaan naar de volgende ronde.

Atalanta sloeg Sampdoria de vorige keer in de competitie met 4-0 in de pan, waarmee het zijn uitstekende vorm weer helemaal teruggevonden heeft.

Mario Pasalic en Aleksei Miranchuk scoorden die dag, terwijl Teun Koopmeiners met een brace de club op 13 overwinningen in de competitie bracht dit seizoen, en met nog een wedstrijd in de hand, hebben ze kwalificatie voor de Champions League nog steeds in eigen hand.

Voor Roma was het een moeilijk eerste seizoen terug in de Serie A voor Jose Mourinho, die zijn Roma-ploeg nu weer een plaats in Europa ziet veroveren, maar nog wel wat te bewijzen heeft aan de fans.

Mourinho heeft slechts één overwinning geboekt in de laatste vijf wedstrijden van de club, toen ze de laatste keer Spezia versloegen dankzij opnieuw een doelpunt van Tammy Abraham.

De ploeg uit Rome speelde in deze periode ook drie keer gelijk tegen Genoa, Sassuolo en Hellas Verona, terwijl ze ook hun Coppa Italia kwartfinalewedstrijd met Inter Milan verloren.

Voorspelling

  • Beide teams weten te scoren
  • Er vallen meer dan 2.5 doelpunten
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: