info@bet-experts.nl

VOORBESCHOUWING, Chelsea – Arsenal betting tips & voorspellingen!

VOORBESCHOUWING, Chelsea – Arsenal betting tips & voorspellingen!

Nog geen account bij BetCity? Klik dan op deze link en claim je €50 FREE BET! (18+ speel bewust)

Vanavond staat er weer een kraker op het programma in de Premier League. De Londense derby zal plaatsvinden op Stamford Bridge. Chelsea kan bij een overwinning vanavond op Arsenal een Champions League plek al bijna niet meer mislopen.

Chelsea

De ploeg die een week geleden op pijnlijke wijze werd uitgeschakeld door Real Madrid wist het chagrijn van zich af te spelen afgelopen weekend. In de halve finale van de FA Cup werd er thuis met 2-0 gewonnen van Crystal Palace.

Chelsea is dit jaar in eigen huis niet zo sterk als normaal gesproken. Van haar 14 thuiswedstrijden won Chelsea maar de helft. De laatste wedstrijd die op Stamford Bridge werd gespeeld in de PL was thuis tegen Brentford. Het team van Christian Eriksen vernederde Chelsea in eigen huis. Het werd 1-4.

Ondanks die nederlaag verkeerd Chelsea in een prima vorm uit de laatste 5 wedstrijden haalde de ploeg 12 punten. Scoorde het 15 keer en kreeg het er maar 5 om de oren.

Arsenal

De ploeg van Arteta lijkt na een opleving de spirit weer te zijn kwijtgeraakt. Arsenal had zichzelf inmiddels op een Champions League plekje kunnen voetballen. Maar doordat de ploeg de laatste weken weer moeizaam weet te scoren, lijkt het erop dat de ploeg het tij snel moet keren en dat het anders eerder naar beneden zal moeten kijken dan omhoog.

Dat de huidige vorm slecht is, is een understatement. Arsenal haalde 3 punten uit de laatste 5 wedstrijden. Alleen Watford deed het de laatste weken slechter. Zij haalde wel evenveel punten maar hun doelsaldo was nog net een tikkeltje slechter. Arsenal scoorde in haar laatste 5 wedstrijden maar 2x en kreeg er 8 om de oren.

Arsenal heeft het buitenshuis lastig dit seizoen. Van haar 15 gespeelde uitwedstrijden won het maar 7 keer, speelde het 1 keer gelijk en verloor het 7 keer. Het meest opvallende is toch wel het aantal doelpunten dat de ploeg maakt in uitwedstrijden. In 15 wedstrijden scoorde Arsenal pas 20 keer. Bijzonder weinig voor een voormalige topclub.

Onderlinge ontmoetingen

Wanneer we kijken naar de onderlinge ontmoetingen ziet het er helemaal niet zo slecht uit voor Arsenal. De ploeg van Arteta lijkt zichzelf goed te kunnen opladen voor de derby’s en weet het Chelsea de laatste jaren toch vaak lastig te maken. Dit seizoen verloor Arsenal met 0-2 in eigen huis. Maar vorig jaar won Arsenal beide wedstrijden in de competitie.

De onderlinge wedstrijden op Stamford Brigde blijken toch vaker een prooi voor de thuisploeg. Van de laatste 10 Premier League wedstrijden won Chelsea er 6, werd het 2 keer gelijk en won Arsenal er 2.

Wat valt er verder op?

De laatste keer dat Chelsea 3 competitieve thuiswedstrijden op een rij verloor was in 1993. Opvallend is dat de derde wedstrijd destijds met 0-2 werd verloren van Arsenal.

Arsenal heeft al 240 minuten geen goal gemaakt buitenshuis.

Arsenal zijn ongeslagen in onderlinge wedstrijden met Chelsea die tussen dinsdag en donderdag zijn gespeeld. 5 gewonnen, 6 gelijk gespeeld.

Afwezigen

Chelsea: Chillwell, Hudson-Odoi en Kovacic.

Arsenal: Party en Tierney.

Chelsea – Arsenal Betting Tips & Predictions

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: