info@bet-experts.nl

VOORBESCHOUWING, Athletic Club wint en duwt Levante verder de ellende in!

VOORBESCHOUWING, Athletic Club wint en duwt Levante verder de ellende in!

Nog geen account bij BetCity.nl?! Maak nu snel je transfertje en claim jouw €20 FREE BET via DEZE LINK!

Athletic Bilbao ontvangt dit weekend het laaggeplaatste Levante in San Mamés. De ploeg die dreigt te degraderen probeert voort te bouwen op hun beste vorm van het seizoen, terwijl de thuisploeg zijn blik op Europa gericht houdt.

Het is al een tijdje geleden dat Bilbao zich een concurrent in de Europese bekercompetities mocht noemen, maar met de huidige achtste plaats is het nog niet helemaal gedaan dit seizoen.

Bilbao heeft zeven punten achterstand op Real Sociedad, dat zesde staat en acht punten op Atletico Madrid, dat vijfde staat.

In werkelijkheid is een strijd om een plaats in Europa een beetje onwaarschijnlijk voor Bilbao dit seizoen, maar toch, met een 10e plaats vorig seizoen en een 12e plaats het seizoen ervoor, zou een achtste plaats voor de club de hoogste competitiestand in twee seizoenen zijn.

Onder Marcelino García Toral krijgt de club nog steeds heel weinig tegendoelpunten, maar scoort ze ook weinig. Tot nu toe kregen de Lions slechts 25 tegendoelpunten te verwerken, wat de op twee na beste score is in de competitie, terwijl er ook maar 29 werden gescoord, wat de op één na laagste score is in de onderste helft van de competitie.

Ironisch genoeg heeft Bilbao de laatste tijd wel veel gescoord. Vorige maand verloren ze met 3-2 tegen Mallorca uit, voordat ze Real Sociedad met 4-0 verpletterden, wat misschien wel hun beste resultaat van het seizoen was.

Barcelona zou ze de laatste keer in de competitie echter met 4-0 verslaan, en het was een herinnering aan hoe ver de club nog moet gaan om Europa binnen te komen.

Levante, echter, is in verbluffende vorm in vergelijking met hun eigen stand en na maanden zonder hun eerste overwinning op het bord te hebben gekregen, is de club nu ongeslagen in hun laatste drie wedstrijden en zijn ze een beetje dichter bij het wegwerken van de degradatie.

Dit blijft echter een onwaarschijnlijke prestatie, met Levante dat Granada met zeven punten achterstaat om zich in veiligheid te brengen. Alessio Lisci wist Atletico half februari met 1-0 te verslaan in het Wanda Metropolitano, wat tot nu toe gemakkelijk de uitschieter van het seizoen was. Een prijzenswaardig 1-1 gelijkspel met Celta Vigo zou volgen, voordat Levante Elche met 3-0 verpletterde.

Ondanks de goede vorm van Levante afgelopen wedstrijden moet Athetlic Bilbao deze wedstrijd naar zich toe kunnen trekken.

Interessante feitjes over de teams vanavond:

  • Athletic Bilbao is ongeslagen in al hun laatste 8 wedstrijden tegen Levante UD in alle competities
  • Athletic Bilbao heeft een gelukkige reeks van 3 thuisoverwinningen tegen Levante UD in La Liga
  • Levante UD heeft slechts 4 overwinningen behaald van hun laatste 36 wedstrijden in alle competities
  • Athletic Bilbao is in 13 van hun laatste 15 competitiewedstrijden ongeslagen tegen Levante UD

Voorspelling

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: