info@bet-experts.nl

NEDERLAND IN EUROPA, hoe ziet de start van de vijf Nederlandse clubs eruit?

NEDERLAND IN EUROPA, hoe ziet de start van de vijf Nederlandse clubs eruit?

AZ Alkmaar

AZ begint eind juli als eerste van vijf Nederlandse clubs aan hun Europese avontuur in het nieuwe seizoen. Een overzicht wacht Alkmaar, maar ook Twente, Feyenoord, PSV en Ajax.

AZ: tweede voorronde Conference League
De ploeg van coach Pascal Jansen kreeg hun laatste Europese ticket voor de Eredivisie door sc Heerenveen en Vitesse vorig seizoen in de play-offs van zich af te schudden.

Voor AZ wacht de langste weg naar een van de grote kampioenschappen. De club uit Alkmaar speelt in de tweede voorronde tegen SP Tre Penne uit San Marino of FK Tuzla City uit Bosnië en Herzegovina. Als het dubbelspel met St. Marison of Bosnië doorgaat, moeten de voorrondes derde ronde en de play-offs nog een plek in de groepsfase bemachtigen.

Tweede trekkingsronde: 15 juni
Speeldata Voorronde 2: 21-28 juli

AZ uitgeschakeld door Bodo in de achtste finales

FC Twente

FC Twente: derde voorronde Conference League
Twente FC gaat in ieder geval door naar de derde voorronde. Dankzij een sterk seizoen – ze eindigden als vierde daardoor is de Enschedese ploeg voor het eerst in acht jaar weer actief in Europa.

Een ontmoeting tussen de twee Nederlandse clubs is uitgesloten als AZ een dubbelpartij tegen SP Tre Penne of FK Tuzla City overleeft. Teams uit hetzelfde land kunnen elkaar alleen ontmoeten in de kwartfinales van het hoofdevenement.

Derde trekking: 18 juli
Data derde kwalificatieronde: 4-11 augustus

Twente na 8 jaar Europa in!

Feyenoord

Feyenoord: groepsfase Europa League
Als nummer drie vorig seizoen verzekerde Feyenoord zich aanvankelijk van een startplaats voor de play-offs van de Europa League, maar heeft zich dankzij het bereiken van de Western League-finale een plaats op het hoofdschema veiliggesteld. Rivalen Roma hebben zich al geplaatst voor de groepsfase van de Serie A Europa League.

Loting groepsfase: 26 augustus
Data groepsfase: 8 september, 15 september, 6 oktober, 13 oktober, 27 oktober en 3 november

Feyenoord hoopt wederom op een onvergetelijk seizoen in Europa! Bron: RTL Nieuws

PSV Eindhoven

PSV Eindhoven: Champions League voorronde 3
Staan er volgend seizoen twee Nederlandse clubs in de Champions League? Het kan, maar PSV zal de derde ronde van de voorrondes en de play-offs moeten overleven. Een grote uitdaging voor nieuwe coach Ruud van Nistelrooij. Als je in een van beide rondes wordt uitgeschakeld, gaat de hoofdtabel van de Europa League door.

Loting derde voorronde: 18 juli
Data derde kwalificatieronde: 2 en 9 augustus

PSV gaat opnieuw een poging doen de Champions League groepsfase te bereiken. Bron: NOS

AFC Ajax

Ajax: groepsfase Champions League
Champions Ajax kan zich voor het vijfde seizoen op rij plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers staan ​​in de eerste pot bij de loting; Eindhoven was in 2015 de laatste Nederlandse club die de beschermde status kreeg.

Loting groepsfase: 25 augustus
Data groepsfase: 6/7 september, 13/14 september, 4/5 oktober, 11 oktober, 25 oktober en 1 november

Ajax wederom landskampioen, daarmee plaatsen zij zich direct voor de Champions League. Bron: Ajax.nl
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: