info@bet-experts.nl

De sportzomer bij Bet Experts: Pogacar geeft Vingegaard opnieuw het nakijken

De sportzomer bij Bet Experts: Pogacar geeft Vingegaard opnieuw het nakijken

Nog geen account bij BetCity? Klik dan op deze link en claim je €50 FREE BET! (Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+)

Etappe 18: Lourdes-Hautacam (143,2 km)

De Tour nadert zijn ontknoping. Met Jonas Vingegaard in de gele trui en Tadej Pogacar als zijn grootste uitdager, beginnen de renners vandaag aan de laatste bergetappe. Twee cols van de buitencategorie en eentje van de eerste categorie zorgen ervoor dat de klassementsrenners volop met de billen bloot moeten.

Na de start in het bedevaartsoord Lourdes zijn de eerste 60 kilometer nagenoeg vlak. De eerste klim van de dag vindt plaats op de flanken van de Col d’Aubisque. Met 16,4 km klimwerk en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% is dit één van de meest gevreesde Pyreneeënreuzen. Daarna volgt de Col de Spandelles (1ste categorie), alvorens de slotklim voor de deur staat.

Net als de Aubisque is de Hautacam een col van de buitencategorie. Met voormalig winnaars als Bjarne Riis,Javier Otxoa en Vincenzo Nibali ligt er heel wat wielerhistorie op deze berg. De klim is 13,6 km lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8 %. Na bijna drie weken buffelen zal dit geen toetje zijn waar de renners erg naar uitkijken.

Gisteren op Peyragudes was Pogacar zijn concurrent Vingegaard in de sprint de baas. De verwachting is dat de twee net als een dag geleden niet van elkaars zijde zullen wijken. De sprint om de dagzege, dan wel een aantal bonificatieseconden zal wederom in het voordeel uitvallen van de Sloveen, zo denkt Bet Experts.

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

Recente artikelen: